Onze klanten geven ons een 9,5

Schadevergoeding na een whiplash: zo regelt u het.

Heeft u last van uw nek, rug, of hoofdpijnklachten na een ongeluk? Dan heeft u mogelijk een whiplash. Een whiplash is een letsel aan de nek en/of rug als gevolg van een ongeval waarbij het hoofd met flinke kracht voor- en achteruit bewogen wordt. De beweging is te vergelijken met de beweging van het uiteinde van een zweep (whip in het Engels). Een whiplash is een erg vervelende vorm van letsel, omdat u er nog jaren na het ongeval last van kunt ondervinden.

In dit artikel leggen wij u uit hoe u na een ongeval met whiplash-klachten een schadevergoeding kunt krijgen.

Wat zijn de klachten van een whiplash?

Een whiplash is een verzamelnaam voor diverse klachten die na een achterop-aanrijding kunnen ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn rugklachten, nekklachten en langdurige hoofdpijnklachten. Maar ook concentratieproblemen, duizeligheid en prikkelbaarheid komen vaak voor na een whiplashtrauma.

Soms nemen de klachten na enkele dagen of zelfs weken nog toe. Artsen gebruiken de term whiplash meestal niet meer. Er wordt dan gesproken over bijvoorbeeld ‘traumagerelateerde nekklachten’ of over een acceleratie/deceleratie trauma.

Wat te doen bij een whiplash en wanneer heeft u recht op smartengeld?

Als u whiplash-klachten ervaart na een ongeluk, is het van belang dat u zo snel mogelijk naar een huisarts of EHBO-post gaat om uzelf te laten controleren.

Daarbij is het ook belangrijk dat uw klachten na een aanrijding goed worden vastgelegd in het medisch dossier. Houd daarnaast voor uzelf bij in welke mate uw whiplash-klachten u hinderen in het dagelijks leven. Kunt u zich slechter concentreren op uw werk? Slaapt u slecht? Of heeft u vaak last van hoofdpijn?

Al deze klachten kunnen er voor zorgen dat de levenskwaliteit vermindert. Het is handig om dit voor uzelf te noteren, want in dat geval heeft u recht op smartengeld.

De ernst van uw fysieke klachten en de duur van uw whiplash-behandelingen hebben effect op de hoogte van het smartengeld.

Letselschadevergoeding na whiplash: zelf in gang zetten of belangenbehartiger inschakelen?

Wanneer u aanspraak wilt maken op een schadevergoeding na een whiplash, kunt u dit zelf proberen te regelen of een belangenbehartiger inschakelen. Omdat u altijd te maken krijgt met een tegenpartij (verzekeraar) die alle deskundigheid in huis heeft, is het sterk aan te raden om zelf ook te zorgen voor deskundige bijstand en dus een belangenbehartiger in te schakelen. Zo weet u zeker dat uw kans op een zo hoog mogelijke schadevergoeding groter is. Daarnaast bespaart het veel tijd en uitzoekwerk.

De belangenbehartiger zal namelijk de communicatie tussen u en de verzekeraar van de tegenpartij uitvoeren. Daarbij wordt er gezorgd dat uw dossier aangevuld wordt met bewijsmaterialen om de relatie tussen de whiplash-klachten en het ongeval aan te tonen. Als de verzekeraar deze relatie betwist, zal de belangenbehartiger er alles aan doen om het bewijs daarvoor te leveren en de schadevergoeding voor u te verkrijgen.

Uw belangenbehartiger weet namelijk welke discussiepunten er kunnen komen. Hij of zij zal daar op inspelen door de benodigde bewijsmiddelen te verzamelen in uw dossier, zoals bijvoorbeeld de medische informatie.

Hoe vind ik een goede belangenbehartiger die mij helpt met de schadevergoeding na een whiplash?

In Nederland zijn er meerdere belangenbehartigers te vinden. Om u goed te helpen met het krijgen van een schadevergoeding, zult u op zoek moeten gaan naar een belangenbehartiger die is gespecialiseerd in letselschadevergoedingen.
Tijbout is sinds 1992 actief in de branche en gespecialiseerd in letselschadezaken. En maakt u zich maar geen zorgen om de kosten. In de wet is namelijk geregeld dat de kosten van een deskundige belangenbehartiger vergoed moeten worden door de aansprakelijke partij. Daardoor is onze bijstand voor het slachtoffer vrijwel altijd kosteloos.

Direct gratis advies?

(075) 640 10 40

Neem contact op met een specialist

[email protected]

Binnen 24 uur antwoord op al je vragen

Stuur ons een bericht

Neem contact op met een specialist